Categorieƫn
Cultuurland

Een eerste terugblik

Zaterdag 29 juni, een bovengemiddeld warme zomerdag in het normaliter rustige Ederveen. Om 14:00 beginnen plots trompet klanken over het terrein van Cultuurland te schallen, Motown klanken! Cultuurland 2019 is begonnen! Al gauw stroomt het schaduwrijke festival landschap vol met cultuur minnende bezoekers.

De Jalafusi Bigband uit Ede weet de bezoekers al gauw in de juiste stemming te krijgen met heerlijk herkenbare Motown nummers en op hetzelfde moment is op het grasveld een solo dans te bekijken. Het programma heeft voor ieder wat wils en op elk moment van de dag is er wat te beleven op het grasveld, het amfitheater, onder de kapschuur of in de prachtige en uitgebreide beeldentuin. Dat er bezoekers zijn wordt wel duidelijk tijdens de goed bezochte modeshow die wordt verzorgt door het atelier van MOMOtheaterwerkplaats. Zo’n vier tot zeshonderd mensen bezoeken het festival door de dag heen.

Na het uitgebreide programma krijgt de dag een poƫtische afronding met behulp van een luchtig gedicht uit het brein van de stadsdichter van Veenendaal. Alle gebeurtenissen van de dag werden verwerkt in een kort gedicht. Daarna is het tijd om met een jamsessie nog even de beentjes van de vloer te krijgen.

Bekijk hier de eerste foto’s

Ook een kleine terugblik hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *