Artiesten cultuurland 2022

Het programma wordt in de komende weken aangevuld met meer informatie!

Kaartjes zijn € 5,- per stuk aan de deur.

TiNaNiNaNi

En toch blijf ik in het goede geloven

Als er maar geen oorlog komt zei mijn bet bet bet overgrootmoeder in 1672

En later zei mijn overgrootmoeder  dit in 1972, ook een rampjaar

En nu in 2022 zeg ik( en waarschijnlijk velen van u) het zelf 450 jaar later dus. In 2022 terwijl ik alles kan eten en alles kan zeggen en alles kan dromen

Geen armoe en geen rijkdom en als we willen heeft iedereen te eten
Dit is het beste van alle tijden en  niemand wil het zien

‘En toch blijf ik in het goede geloven’  is een belevingsvoorstelling met dans tekst en spel…..

Spannend, humoristisch, verbazingwekkend en ontregelend , niet altijd te begrijpen maar wel aan te voelen …. 

Danstheater Aard

Puur, aards, eerlijk. Danstheater Aard is een danstheatergezelschap waarin dansers tussen de 7 en 53 jaar met elkaar verbonden zijn. Individualiteit, gelijkwaardigheid, improvisatie en contactimprovisatie spelen hierin een grote rol. Lijven zowel klein als groot, sterk en kwetsbaar krioelen samen over het podium. Speel, speler, speelser. Aard is een groep mensen die noch kind noch volwassen zijn.

De Zweefclub

Jonge energieke band met een hele leuke sound! Nederlandstalige poëzie liedjes met een lekker tempo! Soft Punk is geboren!

Villa Zelfrijk

De voorstelling Villa Zelfrijk is een dansatelier voorstelling waar beeldende elementen met dans samenkomen. De inspiratiebron is de schrijfster Astrid Lindgren en haar rebelse manier van het creëren van een eigen leefomgeving. Op het toneel creëren de dansers van MOMOtheaterwerkplaats samen met muzikant Wout Kemkens een kleurrijk droomhuis. Ze nemen je mee door de rebelse gangen en kamers van Villa Zelfrijk waarin levensvragen worden verbeeld en beantwoord.

Ronald Naar

Ronald Naar (1962): studeerde af als wijsgerig pedagoog, richtte zich daarna op drama, stem en zang. De laatste jaren vormen zijn activiteiten steeds meer een integratie van het muzische met het levensbeschouwelijke.

Für Alina

Für Alina

Dromen om helemaal jezelf te zijn. Ken je dat? Alina wil wel, maar durft het niet. Ze probeert bij de groep te horen, maar ze is gewoon ánders. In onze fantasie kan gelukkig alles. Durft ze tevoorschijn te komen?

Pasaneas

De pasaneas is een allround coverband waar een dikke laag soul en ritme onder ligt. De individuele ervaringen van uiteenlopendemuziekstromingen zijn samengesmolten waardoor de band een eigen sound en klankkleur hebben gecreeerd. Naast het reguliere repertoire hebben zij ook losse projecten zoals bijvoorbeeld een theatrale Prince Tribute act en een compleet Spaans/ Cubaans repertoire. Doordat de band klein en half akoestisch is, zijn ze makkelijk overal inzetbaar. Een vrienden clubje met een uit de hand gelopen passie waar de lol en muzikaliteit op podium heerlijk voelbaar oogstrelend en fraai is.

Oprechte Held

Iedereen heeft zijn eigen grenzen.
Iedereen denkt bij tijd en wijle de allerbeste te zijn!
En het, het allerbeste te weten.
Maar moet je altijd iets goed kunnen om een held te zijn?

Speels Collectief

Wij bevragen in onze theatervoorstellingen de norm. Sommigen rennend, anderen rollend. De één met klank, de ander met taal. En als we willen, dansen we. Hortend, stotend, sierlijk.

Martijn van Essen

Met het vertellen en bezingen van impactvolle, waargebeurde gebeurtenissen uit zijn leven steekt Martijn van Essen zijn gevoel niet onder stoelen of banken. Het delen van zijn hart en hoofd geeft ruimte voor herkenning, troost, hoop en gedachten over je eigen leven. In combinatie met zijn verhalen over het ontstaan van zijn liedjes is een concert een persoonlijke belevenis.

Geschiedenis

In 2010 besluit Martijn op zoek te gaan naar meer kwetsbaarheid en persoonlijkheid in zijn muziek. In 2012 laat hij voor het eerst in het Nederlands van zich horen. Martijn speelde afgelopen jaren bij diverse radiostations (o.a. Radio 3FM en Radio 5), evenementen en in theaters.

Noah Noordzee

Noah Noordzee is een 21-jarige singer-songwriter uit Veenendaal. Hij zit
momenteel in zijn 2de jaar op het Rotterdams conservatorium waar hij
songwriting studeert. Vandaag zal hij een paar van zijn favoriete
zelfgeschreven nummers laten horen.

Hit The Ceiling

De band ‘staat als een huis’ en zorgt voor een stevige sound en een feestelijk repertoire.

De keuze van de covers en de interactieve show dagen het publiek uit om zich mee te laten slepen en zich op te laten zwepen tot actief meedoen aan een ‘daverende party’!

HTC speelt nagenoeg overal.

Buurtfeest, bedrijfsfeest, festival, kroeg, feesttent… het maakt eigenlijk allemaal niets uit.

Er is publiek… De sfeer is goed…De band speelt… Het is feest! 

Samen

De afgelopen maanden hebben we al dansend de volgende thema’s onderzocht: Vuur, warmte, als je van iemand houdt. Samen zijn, vriendschap, liefde,  Alleen zijn, ergens bij willen horen, liever alleen of samen willen zijn.

De ontdekkingen van deze zoektocht presenteren we in een korte dans voorstelling.

Altijd hetzelfde liedje

Altijd t zelfde ,iedere dag!
Altijd t zelfde d’r uitzien
Altijd de zelfde regels
Totdat 1 van de clowns besluit om echt zich zelf te zijn…haar eigen regels. haar eigen kleur ,en niet meer mee te doen met wat die strenge burgemeester zegt. kom kijken naar onze leuke voorstelling voor jong en oud. We spelen ook op scholen, maar komen ook graag op bezoek.
In bejaardentehuizen of waar mensen behoeft hebben aan een vrolijke noot!

Commando MOMO

In het jaar 1672 werd Nederland  vanaf 3 kanten aangevallen.  

Het is nu 350 jaar later. Wat hebben we eigenlijk geleerd van dat ramp jaar?

Oorlog is een gek iets. Een generaal geeft de gekste commando’s die moeten worden uitgevoerd.

Stel u voor dat het MOMO leger er al was in het rampjaar.

Hoe had dat er uit gezien?

In deze vrolijke voorstelling nemen we het publiek mee in de absurde wereld van het MOMOleger,.